EYC 2019 No Tap Masters

De EK Jeugd 2019 in Wenen komt er weer aan. De EK Jeugd deelnemers moeten elk jaar een eigen bijdrage betalen om het evenement mogelijk te maken simpelweg, omdat er vanuit NOC*NSF geen topsportsubsidie meer wordt gegeven aan de bowlingsport. Wij willen de jeugd daar graag mee helpen en dus organiseren we twee sponsortoernooien in Veendam en Rotterdam waarvan de opbrengsten naar de EK Jeugd gaan.

Toernooi #1

Locatie: De Veenpoort Veendam

Datum: Zondag 20 januari 2019
Voor wie: Iedereen van alle leeftijden, niveaus en wel of geen lid van de NBF.

 

De online inschrijving vindt u in het menu onder ''inschrijving Veendam''

 

Toernooi #2

Locatie: Bowling IJsselmonde Rotterdam

Datum: Zondag 3 februari 2019
Voor wie: Iedereen van alle leeftijden, niveaus en wel of geen lid van de NBF.

 

De online inschrijving vindt u in het menu onder ''inschrijving Rotterdam''

 

Onderstaande informatie is bij beide toernooien hetzelfde.

Format

Alle deelnemers spelen vijf games. De eerste twee games zijn 7 pin no tap, game drie en vier 8 pin no tap en de vijfde game is 9 pin no tap. 

 

Er zijn voor de seriewinnaars mooie bowlingprijzen. Daarnaast zijn er voor allerlei spelletjes tussendoor allerlei prijzen te winnen. Er valt altijd wat te beleven.

 

Elke serie is een aparte wedstrijd. Geen lange wachttijden dus voor de resultaten.

Side-event: EK Team Baker Format

Alle aanwezige EK Jeugd spelers vormen een team van 3 of 4 spelers. Vervolgens worden er met deze teams drie games in het Baker Format gespeeld. Het team met de hoogste score wint.

Deelname kost vijf euro. Dit komt volledig ten goede aan de EK  Jeugd selectie. Bij inschrijving kun je aangeven bij wie je het liefst in het team zit.  Indien mogelijk zullen we je daar ook indelen. De opties worden bekend zodra de EK selectie bekend is.

 

Baker Format is een format waarbij meerdere spelers samen een game bowlen. Er wordt om de beurt een frame afgewerkt.

Overige side-events

The race

Tijdens de eerste bal van de serie staan alle spelers tegelijk op de approach en gooien op het teken tegelijk de eerste bal. Iedereen die een strike gooit mag naar een nader te bepalen locatie rennen. Degene die er als eerste is wint een mooie bowlingtas. Dit wordt herhaald met de spelers die als tweede gooien.

lane challenges

Soms zijn de gekste uitdagingen op de baan de leukste dingen om te doen. Gedurende de serie worden verschillende spelers uitgedaagd om iets bijzonders te doen op de baan in ruil voor een mooie prijs.

Speelschema

Tijd Activiteit
10.00-12.00 uur Serie 1
12.00-13.00 uur Side-event: EK Team Baker Format
13.00-15.00 uur Serie 2 

*Deelname aan beide series is toegestaan.

Deelnamekosten

De deelnamekosten bedragen 20 euro per persoon.

Deelname aan het side-event: EK Team Baker Format kost 5 euro. 

 

Uw deelnamekosten worden als volgt verdeeld: 5 euro gaat naar de baanhuur, 5 euro naar de inkoop van prijzen en 10 euro naar de EK selectie. Van het side-event gaat de volledige opbrengst naar de EK selectie. Indien er geld overblijft in andere posten gaat dit ook naar de EK selectie.